top of page
OK Carriera.jpg

CARRIERA INSTANTANÈUS

Lalin Montanhac

A) 

Carriera Principessa Carolina, una èra vestia, te dio. Una dòna vièlha ditz, d'auta votz: mas es normal de se far violar vestia ansin.

 

Mas! Mas jamai va coma te vestisses. 

E una que lo ditz encara. Te sès vista coma te vestisses tu l'anciana per donar de leiçons, me penso ben... 

 

B) 

- Ai un pauc paur per la mieu carriera. Sabo, mas pòl me motivar encara mai. Après una setmana as fach conoissença. 

- Arrèsta d'èstre cramponaia. I es plus ren de far en França. Los parents m'an dich. Ma maire m'a mandat un messatge. Tot es complicat. 2 000€ per mes es ren normal. Amb tot çò que fau. Pron de se far entubar. Vau pas anar als Prudòmes. Ren encara. Dins aquel país sès obligaia d'èstre cona. E ieu sio pas coma aquò. Per aquò qu'ai partit, amb de gents diferents. Los gents son diferents. A Sidney an ren de far de la tieu vita. Mentalitat anglossaxona. Mas los corses d'anglés. 

Sio ren coma aquò. 

 

C) 

Sio gardian de Pargue despí d'ans. Se creson tot permés. Es increïble. Ja dins un autre quartier de la ciutat, èra coma aquò. Degun ditz ren demission generala. Lo país èra collabo a l'epòca de l'ocupacion. Es totjorn parier. Ren a cambiat. Compraia la patz sociala. E cu paga ? 

Aquelos d'ibrides. 

 

D) 

Tres jovas son a beure de vodca en plen estiu. En estring. Se rotlan de palas. Una va acabar saola dins la piscina. De pauc, ren. 

Mas, 18h, bravament, rentran a maison. 

Quarques jorns avans, los parents de la pichona avian un debat sus lo nudisme. Per o còntra. Question de generacion semblava d'èstre la conclusion. 

Mas la question de l'abus d'arcòl, en plen apero, cu se'n ocupa. Se'n chautan.

Imatge: Squirrel

Carriera: À propos de moi
bottom of page